Mag ik mijn studiekosten aftrekken voor een opleiding voor mijn werk?

Nee, dat kan niet meer sinds de nieuwe subsidieregeling STAP-budget welke per 1 januari 2022 van kracht is.  Voor de voorwaarden zie www.Stapbudget.nl

Helaas is gebleken dat het Stapbudget op dit moment niet kan voldoen aan de vraag van velen omdat:
1. Na elke periodieke budgetuitgifte binnen twee dagen het gehele budget al opgeslokt is door grote commerciële partijen waardoor non-commerciële partijen zoals MBO-HBO instellingen, kleine vakopleidingen, privé personen naast het net vissen.
2. Daarnaast worden de Stapbudget aanvraagprocedures en toekenning zeer ingewikkeld gemaakt door het (ontbrekende) samenspel van vijf partijen te weten ministeries van Financiën en Sociale Zaken, het DUO, UVW en Stapbudget commissie.
3. Het Stapbudget wordt alleen maar beschikbaar gesteld voor nieuw op te starten opleidingen.
Het TV programma Radar heeft op bovenstaande op 4 april jl. een uitzending aan gewijd en er zijn Kamervragen in maart jl. gesteld om deze “schijn”vervanging van de fiscale aftrek studiekosten nog eens goed tegen het licht te houden.

In lijn met bovenstaande is ook onze opleiding, ondanks het keurmerk van CPION en ministerie van Onderwijs, nog steeds niet geregistreerd als erkend Stapbudget ontvanger.

Voor ondernemers en bedrijven blijven er wel mogelijkheden bestaan voor fiscale aftrek van studiekosten, raadpleeg hiervoor onderstaande link:

  • https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/mag-ik-mijn-studiekosten-aftrekken
Waarom ons instituut geen vrijstelling van btw?

De reden dat de Register post hbo opleiding van Annet Brinkhuis Opleidingen geen vrijstelling heeft voor btw is de volgende:

Bij de start van de onderneming 20 jaar geleden is, om fiscaal/economische redenen, de verplichting opgelegd om over alle aangeboden activiteiten btw in rekening te brengen. Ons instituut is niet louter een onderwijsinstelling die alleen opleidingen en cursussen aanbiedt maar ook een adviesbureau voor loopbaan-en persoonlijke ontwikkeling. Eenmaal gekozen voor deze variant is het onmogelijk dit weer terug te draaien. Btw is voor zelfstandig ondernemers fiscaal aftrekbaar.

Is er een online versie voor de Beroepenschatkist beschikbaar?

Nu er online veel gesprekken plaatsvinden door coaches, is er vraag naar een online variant van de Beroepenschatkist. Er wordt hard gewerkt aan een online web versie, de aankondiging dat deze beschikbaar is zal in de nieuwsbrief worden vermeld.

Hoe kom ik aan de link voor de online training voor het gebruik van de Beroepenschatkist?

Als je een Beroepenschatkist aanschaft krijg je automatisch een link voor de onlinetraining. Je kunt ook een contact formulier invullen en een verzoek doen om de link toe te sturen.

Doet Annet ook individuele loopbaancoaching?

Ja, je kunt een vrijblijvend intake gesprek plannen via Joke Geenen: 035-6922881. Tijdens dit gesprek zal Annet samen met jou vaststellen wat je vraag is en welk traject het beste past. Er is soms een wachtlijst.