Annet Brinkhuis

Directeur en opleider

“In deze verwarrende maatschappij met al z’n strakke structuren is het steeds belangrijker om jezelf te leren kennen en erachter te komen hoe je kunt zijn wie je werkelijk bent. Als opleider wil ik onze studenten leren om hun eigen potentieel te ontdekken waarmee zij een inspirerende gesprekspartner voor anderen kunnen zijn.

Ik vind het een voorrecht om colleges te geven over het prachtige, spannende en magische vakgebied van loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Ik wil in mijn vak verdieping aanbrengen vanuit verschillende stromingen, bestaande theorieën én vanuit mijn jarenlange ervaring met het begeleiden en coachen van mensen met vragen op allerlei levensgebieden. Je leeft maar één keer. Het is alleen zo jammer dat veel mensen niet aan het leven zijn toegekomen als ze sterven. Als je mensen vraagt naar de zin van het leven, antwoorden ze daarop met hun eigen levensloop. De magie van ons vak is dat je de persoonlijke ontwikkeling en talenten van mensen op gang kunt brengen. Zowel bij jezelf als bij je cliënten. Mensen laten zich niet veranderen, mensen veranderen zichzelf. Mijn drijfveer in de opleiding coach voor loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, is dat ik een niet-alledaagse opleiding wil neerzetten die de studenten dichterbij hun creatieve vermogens en inspiratie brengt. Daardoor zijn zij in staat authentieke coaches te worden. Het ontwikkelen van talenten is een wisselwerking tussen inspireren en confronteren, het bewust maken van kwaliteiten en het verkennen van grenzen. Je manoeuvreert daarbij op het snijvlak van de polariteiten angst en verlangen.”

Annet Brinkhuis is opgeleid tot systeemtherapeut, loopbaancoach, trainer en is CMI-C Register Loopbaanprofessional. Haar specialisaties zijn biografische methodieken, groepsdynamica, Jungiaanse psychologie en de vragen van Millennials. Executive coaching en het trainen van groepen op het gebied van loopbaan- en bezinningsvraagstukken vormen haar dagelijkse praktijk. Onlangs heeft zij de Beroepenschatkist, de Doen& Laten Box ontwikkeld en is auteur van ‘De eekhoorn die in de boom klimt’.

Sinds 2007 richt Annet zich op loopbaancoaches: ze leidt ze op en geeft verdiepingscursussen. “Wie bij mij aanklopt, mag behalve op veel inspiratie ook op plezier rekenen. Ik benader mijn cursisten persoonlijk, en eigenzinnig. Als het nodig is, rammel ik ze bij wijze van spreken door elkaar. Dat werkt buitengewoon verfrissend”.

Vraag een gratis gesprek aan of bel: 035 6922881

Meer weten over de opleiding tot coach, nascholing en de workshops? Vraag nu een gratis gesprek aan!

Ervaringen